logo

Hoe speel je online bingo?

Online bingo is momenteel enorm populair in Nederland. Wat heb je hiervoor nodig? Allereerst gewoon een computer. Daarnaast een beeldscherm, een toetsenbord, een muis en een apparaat waarmee je op het internet kan. Dit wordt een modem genoemd. Vervolgens start je je internetbrowser op. Daarna klik je het webadres van de bingo aanbieder aan. Tik deze met je toetsenbord in. Vervolgens word je naar die website geleid. Je krijgt dan vaak de vraag of je Adobe Flash wilt installeren. Dit is een technologie die de visualisatie van het spel mogelijk maakt. Klik daarom op ja. Vervolgens zie je op je beeldscherm het spel verschijnen. Vaak zie je aan de linkerkant van het scherm de ballen en de getallen staan. Op de rechterkant van het beeldscherm staan je kaarten en je nummers die al afgestreept zijn. Als er een nieuwe bal getrokken wordt door de computer, verschijnt dit groot op het scherm. Vervolgens klik je met de muis op een getal. Deze wordt dan afgestreept. Als je eenmaal een rij hebt afgestreept of een diagonaal dan heb je het spel vaak gewonnen. Let hierbij dus goed op. Je kan ook vaak aangeven dat je de computer de getallen laat afstrepen. Dit gaat dan automatisch en je hoeft zelf niet op te letten. Dit vergt minder aandacht maar maakt het spel ook minder leuk.

 

In het online bingo kan je ook communiceren met de organisator en de andere spelers. Dit gaat door middel van chat. Elk spel heeft een eigen chatroom. Je tikt dan met je toetsenbord in wat je als bericht naar de andere spelers wilt sturen. Vervolgens druk je op enter. De andere spelers zien dan jouw bericht in een scherm staan tijdens het spel. Dit maakt het spel nog leuker. Je kan ook spelers negeren en je kan ook besluiten helemaal niet te chatten en je volledig te focussen op het spel. Kies hierin je eigen strategie. Het nadeel van chatten is dat het je af kan leiden. Dit is niet handig in het bingospel want je moet op tijd op de bingo aangeven. Doe je dit niet dan is het laatst getrokken nummer niet meer geldig. Iemand anders kan dan het bingospel winnen. Dit terwijl jij echter de echte winnaar was. Chat daarom niet teveel andere bingospelers. Dit is een handige tip om in acht te nemen.

 

Als je het bingospel hebt gewonnen dan moet je bingo roepen. De spelregels zijn erg simpel. Je moet simpelweg een rij, een lijn of een kaart hebben afgestreept. Als je denkt dat je bingo hebt dan wordt dit door de computer gecontroleerd. Vaak kijken andere spelers ook naar je formulier met getallen. Dit is om vals spelen en manipulatie tegen te gaan. Als je te vroeg bingo roept, dan is dat niet geldig. Het spel gaat dan door zonder jou. Doe dit dus niet want je kan hiermee ook gediskwalificeerd worden. Daarnaast mag je nooit je eigen kaarten meenemen of je eigen kaarten veranderen. Dit gaat tegen de spelregels van bingo in. Het kan je veel geld kosten en je verliest bij definitie het spel. Let er wel wat dat je altijd verantwoord bingo speelt.

logo
Auteursrechten stedelijkmuseumzutphenpaktuit.nl