logo

Bingo spelen in Zutphen!

logo

Welkom op de website van het aankomende bingo toernooi in Zutphen genaamd ‘Zutphen pakt uit’ op 28 juli 2016! Het geld dat wordt opgehaald gaat naar onze ouderen. Bingo is een spelletje dat erg leuk is. Het wordt door miljoenen mensen gespeeld. De geschiedenis van bingo deel dateert ver terug. Het is ontstaan in een loterij in ItaliĆ«. Van daaruit verspreidde het spel zich naar Frankrijk en Duitsland. In Nederland werd het begin van de 19e eeuw populair. Het wordt ook wel kienen genoemd daar. Ook in de Verenigde Staten is het een enorm populair spelletje. Zie hier de instructies om bingo te spelen: http://nl.wikihow.com/Bingo-spelen.

Bingo wordt met name gespeeld door mensen die al op een wat hogere leeftijd zijn. In tehuizen voor bejaarden kom je het vaak tegen. Het verspreidt zich echter steeds sneller onder de bevolking. Jongeren spelen het tegenwoordig vaak op de computer of mobiele telefoon. Op de mobiele telefoon, bijvoorbeeld de iPhone, zijn er veel bingo apps beschikbaar. Je kan dan spelen wanneer je wilt. Het enige wat je nodig hebt is internet op je mobiel. Daarom is het spel steeds populairder onder jonge spelers.

Bingo is een heel simpel spel dat makkelijk te begrijpen is. Allereerst heeft iedere speler een kaart waarop een heleboel nummers staan. Deze nummers gaan van 1 tot 99 vaak. Volgens trekt de leider van het spel of de organisator een getal. Dit getal staat op een bal afgebeeld. Dit gaat geheel op basis van toeval. Vervolgens houdt hij of zij het getal omhoog of komt het getal op je beeldscherm te staan. Daarna vink je dit getal van je formulier af met nummers. Heb je een hele lijn vol dan win je het bingo spelletje. Het kan ook zijn dat je een rij of kolom gevuld moet hebben. Daarnaast is het soms zo dat hele kaart afgestreept moet zijn of de diagonaal van de kaart. Is het eenmaal zover, roep dan heel hard bingo. Je hebt dan het spel gewonnen en krijgt een prijs uitgereikt. Dit kan zowel geld zijn als een andere prijs. Deelname aan bingo is vaak gratis. Soms wordt er inleggeld gevraagd. In ons toernooi kan je gratis bingo spelen, wij worden gesponsord door online bingo aanbieder http://www.bingolistings.nl.

Als je begint met bingo spelen is de eerste vraag hoeveel kaarten je koopt. Hoeveel is handig in het bingo toernooi? Begin als je een beginner, start dan het spel met 1 kaart. Dit is het allermakkelijkste omdat je dan het meeste overzicht van het bingo spel hebt. Kruis dan steeds de getallen af die getrokken worden. Naarmate je het spel vaker speelt, kan je wennen aan meerdere kaarten tegelijk. Gevorderde spelers kopen soms wel 10 of 20 kaarten voor dat het spel begint. Daarmee verhogen ze hun kans om te winnen. Je moet dan wel snel van verstand zijn om alle getallen bij te houden en op te schrijven. Dit hangt ook van de tijd af die er tussen getrokken ballen genomen wordt. Hoe meer tijd je hebt hoe meer getallen je van de kaarten af kan strepen. Let hierbij wel op dat je ook meer geld kwijt bent als je meer kaarten koopt. Hou je eigen budget in de gaten.

Binnenkort vindt u hier meer informatie over het bingo toernooi in Zutphen in juli 2016! Reserveren van kaarten vooraf is vaak niet mogelijk. Dit is om vals spelen tegen te gaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

logo
logo
Auteursrechten stedelijkmuseumzutphenpaktuit.nl